Acvaria - horoscop
Acvaria - horoscop
 
Cautare:
 
Acvaria peste tot... Horoscopul zilei Horoscopul lunii Horoscopul anului Acvaria pe Facebook
   
       
 

Totul despre zodiI
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioara
Balanta
Scorpion
Sagetator
Capricorn
Varsator
Pesti

HOROSCOP
Zilnic
Saptamanal
Lunar
Anual

Servicii ACVARIA
Consultatii la telefon
Consultatii in Piatra Neamt

Consultatii in scris

Produse ACVARIA
Pietre semipretioase
si cristale naturale


VARFURI DE PIATRA

Astro-consultatii oferite de ACVARIA®

Despre zestrea astrala cu care ai venit pe lume...
Despre karma si vieti anterioare...
Despre cristale protectoare...
Despre viitor si destin...
Despre cuplu si compatibilitate...
Despre visele noptii...

Despre toate acestea poti discuta acum cu ACVARIA
la telefon sau fata in fata in Piatra Neamt
intr-o consultatie astrologica
de 30 de minute.

Disponibil la telefon si pentru romanii din strainatate!

Despre programari si alte detalii AICI

www.acvaria.eu
Prima pagina
NOU:  
 
 
PRIMA PAGINA. INDEX
Spatii Acvaria
Acvaria.COM/Facebook
Acvaria.EU/Facebook
Kristale.ro/Facebook
Contact
SHOP ACVARIA
Magazin online
SERVICII ACVARIA
Astro-servicii gratuite
Astro-servicii platite

Consultatii - telefon
Consultatii Piatra-Neamt
Horoscop previzional
Arhiva veche SMS
Anunt Astro-SMS

 
HOROSCOP DE TOP!
Horoscop zilnic
Afirmatia saptamanii

Horoscopul lunii
Astro-bonus

Zodia in curs
Horoscop la Luna Noua
Horoscop anual 2017
Horoscopul lui Jupiter
Horoscopul lui Saturn
Horoscopul lui Uranus
Calendarul nuntilor
Retro-scop
CITESTE DESPRE:
Astrologie
Ascendent
Zodiac european
Zodiac amoros
Zodiac karmic
Cristale si pietre
Interpretarea viselor
Dictionar de vise

Feng Shui
Tarot si altele
DIVERSE
Cuprins
Mascota site-ului
Divertisment interactiv
Oferta de publicitate
Parteneriat horoscop
Partenerii nostri
Cine ne fura munca
Despre site
 

Noutati in ACVARIA.COM

 
 
¤ In ARHIVA ASTRO-SMS sunt publicate raspunsuri la TOATE rubricile pana la 31.03.2017.
ATENTIE: serviciile ASTRO-SMS au fost închise pe 1.04.2017
 
FAZELE LUNII IN APRILIE 2017
Azi Luna este în zodia...
28.03-11.04 Luna in crestere
11.04 LUNA PLINA
11-26.04 Luna in descrestere
26.04 Luna Noua Cea mai recenta LUNA NOUA
26.04-10.05 Luna in crestere
 
PLANETELE IN ZODII IN APRILIE 2017
20.04-20.05 - Suntem in zodia TAUR Info
31.03-20.04 Mercur in Taur
20.04-16.05 Mercur in Berbec
10.04-3.05 Mercur retrograd Info
3.02-3.04 si 28.04-6.06 Venus in Berbec
3-28.04 Venus in Pesti
4.03-14.04 Venus retrograd Info
10.03-21.04 Marte in Taur
21.04-4.06 Marte in Gemeni
Jupiter retrograd in Balanta Info
Saturn in Sagetator Info
Uranus in Berbec Info
Neptun in Pesti
Pluto in Capricorn Info
Pana pe 29.04 Nodul Nord in Fecioara Info
Dupa 29.04 Nodul Nord in Leu
Dupa 14.02 Lilith in Sagetator
Dupa 3.02 Junon in Capricorn
 
 
Acvaria - Astrologie

Editorial Acvaria

DESPRE OPHIUCUS

www.astrologie.acvaria.com

A FI SAU A NU FI... A TREISPREZECEA ZODIE?

- Articol scris de Acvaria in ianuarie 2009 - Copyright©acvaria.com -

Am fost întrebată – de unii cu ton ironic, de altii cu ton revoltat - despre a 13-a zodie. E un subiect de care se vorbeste doar din ultimul secol, nu mai mult, deci este un punct încă fierbinte si intens dezbătut, care deocamdată nu a ajuns la nici o concluzie... 

Ca să întelegem ce e cu aceste 12/13 zodii, hai să privim înapoi în timp. Cerul a fost împărtit, în vremea lui Ptolemeu, în 48 de constelatii vizibile, printre care si cele 12 zodii. Printre constelatii, se numără si Ophiucus, la fel ca multe altele pe care le stim cu totii: Ursa Mare, Pleiadele, Orion, Lira, Delfinul etc. Pe parcursul unui an, Soarele – însotit de planete – pare să urmeze o cale clar trasată pe cer (numită ecliptică) si care traversează o bandă de aproximativ 10 grade pe cer. Ca să întelegi cum arată această bandă, imaginează-ti că Pământul ar fi înconjurat de un inel, la fel ca Saturn, numai că este un inel virtual. Priveste spre est, apoi priveste spre vest, si uneste cele două puncte trasând cu mâna în sus, pe deasupra capului, precum acele unui ceas, o linie imaginară. Acesta e mersul planetelor, cu singura obiectiune că, în functie de anotimp, această bandă este mai înclinată fată de la perpendiculară. În miezul verii, de exemplu, la echinoctiu, banda traversează perfect centrul cerului. Deci, ca să cauti planetele pe cer, nu trebuie să le cauti la nord sau la sud, nici prin Carul Mare sau prin Casiopeia – pentru că ar fi singurele constelatii pe care, poate, le mai tii minte de la scoala primară - pentru că nu le vei găsi acolo, ci pe această bandă imaginară - pe ecliptică - ce înconjoară Pământul undeva pe mijloc. Pe această dungă se însiruie, ca mărgelele, cele 12 zodii pe care le stim, în fond sunt constelatii! Iar prin aceste constelatii trec Soarele, Luna, planetele si asteroizii din sistemul nostru solar, care sunt obiect de studiu si pentru astronomi, si pentru astrologi, deopotrivă.

Să ne întoarcem la Ophiucus... O simpla privire peste o harta a cerului (VEZI HARTA CERULUI AICI) ar exclude-o din start din ecliptica (am încercuit pe hartă această constelatie) , pentru ca Soarele si planetele urmează un cerc destul de bine definit pe cer, si care corespunde – conventional – celor 12 constelatii deja cunoscute si pe care le poti descoperi singur pe harta alăturată. Pe această hartă a cerului, Ophiucus– sau constelatia „Purtătorului de Sarpe” - este plasat undeva deasupra Scorpionului, dar nu între Scorpion si Săgetător, asa cum se mentionează, ci cumva paralel Scorpionul – între Săgetător (Sagittarius) si Balanta (Libra), luând ca bază de plecare ecliptica. Dacă ar fi să considerăm că Soarele trece, în acel interval, prin Ophiucus, am putea exclude complet Scorpionul sau, ca să împăcăm si capra si varza – Soarele ar trece printr-un început de Scorpion, ar prinde apoi un colt de Ophiucus, si înainte de a intra complet în Săgetător, ar mai da o raită printre antenele Scorpionului.

Să nu uităm că si zilele, si anii, sunt niste conventii ale oamenilor pentru a face viata pe pământ mai clară, după un sablon usor de înteles de oricine. Asa si zodiile au fost împărtite în 30 de grade, cum anul a fost împărtit în 12 luni s.a.m.d. Se stie că zodiile nu încep în aceeasi zi în fiecare an, si nici nu au, fiecare, exact 30 de zile – în fond nici calendarul nu împarte luna în acelasi număr de zile, iar aceasta tot o conventie a fost la vremea respectivă! Este adevărat că dimensiunile zodiilor diferă! Priviti pe hartă cât de mici sunt Racul (Cancer) sau Berbecul (Aries) si pe ce distantă se intind Fecioara (Virgo) sau Pestii (Pisces)! Că pe drumul zodiilor îsi mai bagă coada si alte constelatii, si asta e adevărat, dar de ce s-ar lua în consideratie o constelatie din afara eclipticii – Ophiucus, clar deasupra celorlalte două zodii privind în sus, către Steaua Polară  – si nu s-ar include printre zodii, de exemplu, Orion, care atinge si el cu bratele calea zodiacală, sau Pleiadele care se interpune vizibil în preajma Berbecului (Aries).

În astrologie se lucrează cu multe corpuri ceresti, si cu asteroizi, si cu stele fixe, si cu puncte virtuale ce reies din calcule doar de astrologi stiute, si cu hărti progresate, si cu revolutii solare, deci, de-a lungul timpului, astrologii au descoperit corelatii nenumărate între cer si pământ pornind de la tot ce se putea vedea cu ochiul liber, ce se găsea în hărtile celeste sau ce reiesea din interpretarea calculelor.

Vâlvă au creat toate descoperirile astronomice (unele si cu reprezentare astrologică) de-a lungul timpului. E loc oricând de noutate pe cer, dar si în hărtile astrologilor – mai nou în softul computerelor - pentru că, să nu uităm, multe s-au schimbat de când au început primii oameni curiosi să facă legături între cer si pământ! Planetele trans-saturniene, de exemplu, au fost descoperite în ultimele câteva secole – Uranus în 1781, Neptun în 1846, Pluto în 1930 - asta înseamnă că astrologii de odinioară nici nu stiau de ele! Planeta Pluto a fost exclusă, nu demult, din rândul planetelor sistemului nostru solar si redusă la rang de „planetă pitică” – desi astrologii continuă să o considere unul din cele mai importante puncte ceresti pe hărtile lor, pentru că, în astrologie, nu dimensiunea contează, ci prezenta acelui punct pe cer. Unii astrologi iau în seamă si trecerea cometelor pe cer, altii au luat în calcul si bine cunoscuta coliziune a planetei Jupiter cu cometa Shoemaker-Levi s.a.m.d. Ca atare nu trebuie să privim o astfel de "descoperire" sau recalculare – dacă va fi recunoscută! – ca o sperietoare sau ca un motiv de a lua astrologia peste picior.

Multi m-au întrebat: "ei, si ce te faci de acum cu a treisprezecea zodie?". Nu stiu, nu am lucrat cu ea, nu i-am studiat efectele, dar când mă voi convinge – dacă mă voi convinge! – că trebuie luată în consideratie, ca orice astrolog, mă voi adapta prin studiu la noile „norme ceresti”. Era absolut normal ca, în era Vărsătorului si în perioada în care Jupiter trece prin Vărsător, să aflăm vesti uimitoare despre univers. Iată că ceea ce era de demonstrat deja se întâmplă!

www.astrologie.acvaria.com

WWW.KRISTALE.RO

Magazin online cu pietre semipretioase si cristale naturale. 5500 de produse din peste 130 varietati de cristale

Pietre rulate
Pietre brute
Pietricele, cips
Piatra cu magnet
Colectii de cristale
Pietre la gramaj
Cristaloterapie

Sporul casei

Copacei

Piramide

Sfere si bile

Penduluri

Inimi

Medalioane

Bratari

Coliere, siraguri

Cercei

Inele

Agrafe

Brose

Seturi de bijuterii

Charmuri

Brelocuri

Snur de mobil

Cadouri
Amulete
NOUTATI


BALANTA
Horoscop zilnic
Horoscop lunar
Horoscop 2017

SCORPION
Horoscop zilnic
Horoscop lunar
Horoscop 2017

SAGETATOR
Horoscop zilnic
Horoscop lunar
Horoscop 2017

CAPRICORN
Horoscop zilnic
Horoscop lunar
Horoscop 2017

VARSATOR
Horoscop zilnic
Horoscop lunar
Horoscop 2017

PESTI
Horoscop zilnic
Horoscop lunar
Horoscop 2017


kristale.ro prezinta
SPORUL CASEI CU PIETRE

 
   
 
Web Design for Business® by Logic Industry®
   
   
Siteurile oficiale marca Acvaria®:
www.acvaria.com
| www.acvaria.com.ro | www.acvaria.eu | www.acvaria-horoscop.ro | www.horoscop-acvaria.ro

©1999-2016 Acvaria® Toate drepturile rezervate.
Textele continute in acest site apartin editorului Dana Mîndru. Acvaria® este marcă înregistrată a firmei Acvaria
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a textelor continute in www.acvaria.com fara acordul autorului.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Viziteaza si: danamindru.ro | kristale.ro |  dana.acvaria.com

Blogurile noastre: Magazin-kristale.blogspot.ro/ | Vechi-Nou.blogspot.ro

Paginile noastre de Facebook: Magazin-kristale.ro | ACVARIA | Acvaria.Astrolog | Flori-Culori | Animalutele Adorabile Ale Anei

Noi pe Youtube: https://www.youtube.com/magazinkristale