Acvaria - horoscop
Acvaria - horoscop
 
Cautare:
 
Acvaria peste tot... Horoscopul zilei Horoscopul lunii Horoscopul anului Acvaria pe Facebook
   
       
 


Cadouri, cu drag...
Prima pagina
NOU:  
 
 
PRIMA PAGINA
Contact
Spatii Acvaria
Acvaria.COM/Facebook
Mascota site-ului
Divertisment interactiv
SERVICII ACVARIA
www.acvaria.eu
Astro-servicii platite
Consultatii - telefon
Consultatii Piatra-Neamt
Horoscop previzional

Astro-servicii gratuite
Acvaria.EU/Facebook
Magazine ACVARIA
***Kristale.ro
Kristale.ro/Facebook
***Kadoris.ro
Kadoris.ro/Facebook
HOROSCOP DE TOP!
Horoscop zilnic
Afirmatia saptamanii
Horoscopul lunii
Astro-bonus
Zodia in curs
Horoscop la Luna Noua
Horoscop anual 2018
Retro-scop 2018
Horoscopul lui Jupiter
Horoscopul lui Saturn
Horoscopul lui Uranus
Calendarul nuntilor
Totul despre zodiI

*****Berbec
*****Taur
*****Gemeni
*****Rac
*****Leu
*****Fecioara
*****Balanta
*****Scorpion
*****Sagetator
*****Capricorn
*****Varsator
*****Pesti

CITESTE DESPRE:
Astrologie
***Ascendent
***Zodiac european
***Zodiac amoros
***Zodiac karmic
Cristale si pietre
Interpretarea viselor
***Dictionar de vise
Feng-Shui
Tarot
Simboluri
***Arte divinatorii
***Superstitii
***Nume
***Aromaterapie
DIVERSE
Cuprins
Oferta de publicitate
Parteneriat horoscop
Partenerii nostri
Cine ne fura munca
Despre site

MARTIE 2018
FAZELE LUNII

Azi Luna este în zodia...
1.03 LUNA PLINA
1-17.03 Luna in descrestere
17.03 Cea mai recenta LUNA NOUA
17-31.03 Luna in crstere
31.03 LUNA PLINA

PLANETELE IN ZODII

20.03-20,04 - Suntem in zodia BERBECULUI Info
18.02-6.03 Mercur in Pesti
6.03-13.05 Mercur in Berbec
11.02-7.03 Venus in Pesti
7-31.03 Venus in Berbec
27.01-17.03 Marte in Sagetator
17.03-16.05 Marte in Capricorn
Jupiter in Scorpion Info
Saturn in Capricorn  Info
Uranus in Berbec Info
Neptun in Pesti
Pluto in Capricorn Info
Nodul Nord in Leu Info
Lilith in Capricorn 

Acvaria - AstrologieEditorial Acvaria

DESPRE OPHIUCUS

www.astrologie.acvaria.com

A FI SAU A NU FI... A TREISPREZECEA ZODIE?

- Articol scris de Acvaria in ianuarie 2009 - Copyright©acvaria.com -

Am fost întrebată – de unii cu ton ironic, de altii cu ton revoltat - despre a 13-a zodie. E un subiect de care se vorbeste doar din ultimul secol, nu mai mult, deci este un punct încă fierbinte si intens dezbătut, care deocamdată nu a ajuns la nici o concluzie... 

Ca să întelegem ce e cu aceste 12/13 zodii, hai să privim înapoi în timp. Cerul a fost împărtit, în vremea lui Ptolemeu, în 48 de constelatii vizibile, printre care si cele 12 zodii. Printre constelatii, se numără si Ophiucus, la fel ca multe altele pe care le stim cu totii: Ursa Mare, Pleiadele, Orion, Lira, Delfinul etc. Pe parcursul unui an, Soarele – însotit de planete – pare să urmeze o cale clar trasată pe cer (numită ecliptică) si care traversează o bandă de aproximativ 10 grade pe cer. Ca să întelegi cum arată această bandă, imaginează-ti că Pământul ar fi înconjurat de un inel, la fel ca Saturn, numai că este un inel virtual. Priveste spre est, apoi priveste spre vest, si uneste cele două puncte trasând cu mâna în sus, pe deasupra capului, precum acele unui ceas, o linie imaginară. Acesta e mersul planetelor, cu singura obiectiune că, în functie de anotimp, această bandă este mai înclinată fată de la perpendiculară. În miezul verii, de exemplu, la echinoctiu, banda traversează perfect centrul cerului. Deci, ca să cauti planetele pe cer, nu trebuie să le cauti la nord sau la sud, nici prin Carul Mare sau prin Casiopeia – pentru că ar fi singurele constelatii pe care, poate, le mai tii minte de la scoala primară - pentru că nu le vei găsi acolo, ci pe această bandă imaginară - pe ecliptică - ce înconjoară Pământul undeva pe mijloc. Pe această dungă se însiruie, ca mărgelele, cele 12 zodii pe care le stim, în fond sunt constelatii! Iar prin aceste constelatii trec Soarele, Luna, planetele si asteroizii din sistemul nostru solar, care sunt obiect de studiu si pentru astronomi, si pentru astrologi, deopotrivă.

Să ne întoarcem la Ophiucus... O simpla privire peste o harta a cerului (VEZI HARTA CERULUI AICI) ar exclude-o din start din ecliptica (am încercuit pe hartă această constelatie) , pentru ca Soarele si planetele urmează un cerc destul de bine definit pe cer, si care corespunde – conventional – celor 12 constelatii deja cunoscute si pe care le poti descoperi singur pe harta alăturată. Pe această hartă a cerului, Ophiucus– sau constelatia „Purtătorului de Sarpe” - este plasat undeva deasupra Scorpionului, dar nu între Scorpion si Săgetător, asa cum se mentionează, ci cumva paralel Scorpionul – între Săgetător (Sagittarius) si Balanta (Libra), luând ca bază de plecare ecliptica. Dacă ar fi să considerăm că Soarele trece, în acel interval, prin Ophiucus, am putea exclude complet Scorpionul sau, ca să împăcăm si capra si varza – Soarele ar trece printr-un început de Scorpion, ar prinde apoi un colt de Ophiucus, si înainte de a intra complet în Săgetător, ar mai da o raită printre antenele Scorpionului.

Să nu uităm că si zilele, si anii, sunt niste conventii ale oamenilor pentru a face viata pe pământ mai clară, după un sablon usor de înteles de oricine. Asa si zodiile au fost împărtite în 30 de grade, cum anul a fost împărtit în 12 luni s.a.m.d. Se stie că zodiile nu încep în aceeasi zi în fiecare an, si nici nu au, fiecare, exact 30 de zile – în fond nici calendarul nu împarte luna în acelasi număr de zile, iar aceasta tot o conventie a fost la vremea respectivă! Este adevărat că dimensiunile zodiilor diferă! Priviti pe hartă cât de mici sunt Racul (Cancer) sau Berbecul (Aries) si pe ce distantă se intind Fecioara (Virgo) sau Pestii (Pisces)! Că pe drumul zodiilor îsi mai bagă coada si alte constelatii, si asta e adevărat, dar de ce s-ar lua în consideratie o constelatie din afara eclipticii – Ophiucus, clar deasupra celorlalte două zodii privind în sus, către Steaua Polară  – si nu s-ar include printre zodii, de exemplu, Orion, care atinge si el cu bratele calea zodiacală, sau Pleiadele care se interpune vizibil în preajma Berbecului (Aries).

În astrologie se lucrează cu multe corpuri ceresti, si cu asteroizi, si cu stele fixe, si cu puncte virtuale ce reies din calcule doar de astrologi stiute, si cu hărti progresate, si cu revolutii solare, deci, de-a lungul timpului, astrologii au descoperit corelatii nenumărate între cer si pământ pornind de la tot ce se putea vedea cu ochiul liber, ce se găsea în hărtile celeste sau ce reiesea din interpretarea calculelor.

Vâlvă au creat toate descoperirile astronomice (unele si cu reprezentare astrologică) de-a lungul timpului. E loc oricând de noutate pe cer, dar si în hărtile astrologilor – mai nou în softul computerelor - pentru că, să nu uităm, multe s-au schimbat de când au început primii oameni curiosi să facă legături între cer si pământ! Planetele trans-saturniene, de exemplu, au fost descoperite în ultimele câteva secole – Uranus în 1781, Neptun în 1846, Pluto în 1930 - asta înseamnă că astrologii de odinioară nici nu stiau de ele! Planeta Pluto a fost exclusă, nu demult, din rândul planetelor sistemului nostru solar si redusă la rang de „planetă pitică” – desi astrologii continuă să o considere unul din cele mai importante puncte ceresti pe hărtile lor, pentru că, în astrologie, nu dimensiunea contează, ci prezenta acelui punct pe cer. Unii astrologi iau în seamă si trecerea cometelor pe cer, altii au luat în calcul si bine cunoscuta coliziune a planetei Jupiter cu cometa Shoemaker-Levi s.a.m.d. Ca atare nu trebuie să privim o astfel de "descoperire" sau recalculare – dacă va fi recunoscută! – ca o sperietoare sau ca un motiv de a lua astrologia peste picior.

Multi m-au întrebat: "ei, si ce te faci de acum cu a treisprezecea zodie?". Nu stiu, nu am lucrat cu ea, nu i-am studiat efectele, dar când mă voi convinge – dacă mă voi convinge! – că trebuie luată în consideratie, ca orice astrolog, mă voi adapta prin studiu la noile „norme ceresti”. Era absolut normal ca, în era Vărsătorului si în perioada în care Jupiter trece prin Vărsător, să aflăm vesti uimitoare despre univers. Iată că ceea ce era de demonstrat deja se întâmplă!

www.astrologie.acvaria.com

Astro-consultatii oferite de ACVARIA®

Ai discutat vreodata cu un astrolog?
Poate ACUM e momentul!

Despre zestrea astrala cu care ai venit pe lume.
Despre destin si viitor.
Despre tine si cei importanti din viata  ta.
Despre karma si vieti anterioare.
Despre cristale protectoare.
Despre cuplu si compatibilitate.
Despre visele noptii.

Despre toate acestea poti discuta cu
astrolog ACVARIA
la telefon, pe Skype
sau fata in fata in Piatra Neamt
 intr-o consultatie astrologica
personalizata de 30 de minute.

Disponibil la telefon
si pentru romanii din strainatate!

Programari
AICI
 

www.acvaria.euO doamnă nu are NICIODATĂ destule brăţări!


Acceptam banner exchange cu siteuri cu trafic similar
 
   
 
Web Design for Business® by Logic Industry®
   
   
Siteurile oficiale marca Acvaria®:
www.acvaria.com
| www.acvaria.com.ro | www.acvaria.eu | www.acvaria-horoscop.ro | www.horoscop-acvaria.ro

©1999-2016 Acvaria® Toate drepturile rezervate.
Textele continute in acest site apartin editorului Dana Mîndru. Acvaria® este marcă înregistrată a firmei Acvaria
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a textelor continute in www.acvaria.com fara acordul autorului.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Viziteaza si: danamindru.ro | kristale.ro |  dana.acvaria.com

Blogurile noastre: Magazin-kristale.blogspot.ro/ | Vechi-Nou.blogspot.ro

Paginile noastre de Facebook: Magazin-kristale.ro | ACVARIA | Acvaria.Astrolog | Flori-Culori | Animalutele Adorabile Ale Anei

Noi pe Youtube: https://www.youtube.com/magazinkristale