Piatra Lunii – între imitaţia reuşită si piatra naturală
In (aproape) orice magazin de bijuterii ai intra, descoperi aceleasi 2 mari confuzii. Doua pietre artificiale (nimic altceva decat sticla, imitatii, replici, copii) sunt cel mai des vandute cu numele unor pietre naturale.
Imitatiile, evident, nu au nimic de a face cu piatra al caror nume il poarta. Nu e altceva decat un conglomerat de substante chimice, obtinute industrial, de catre om, in fabrica. Da, poate sunt frumoase, lucioase, iti iau ochii cu sclipirile si culorile lor superbe, dar… NU SUNT NATURALE!
1. STICLA DE OPAL / OPALITUL trece cel mai des drept Piatra Lunii sau Opal.
Nu este altceva decat sticla, care contine in interior alte substante care dau anumite sclipiri superbe aurii-albastrii, ce fac din aceasta piatra artificiala o replica superba, poate chiar mai frumoasa decat varianta naturala a pietrei cu acelasi nume. Culorile pot fi diverse, dar cel mai adesea se gaseste in nuanta alb-cetos cu sclipiri albastre si galbene.
Sticla de opal/Opalit
Articolul continua mai jos
De fapt variantele naturale ale acestor cristale arata asa:
PIATRA LUNII NATURALĂ
Nu are nimic de a face cu sclipirile albastri-aurii ale pietrei imitatie, nuante care mai degraba s-ar regasi la unele variante albe de Labradorit – si nici cu nuanta alb laptoasa care, mai degraba, s-ar regasi la Opalul laptos sau la Agata alba.
SFAT: Daca puneti accent doar pe aspectul pietrelor, doar pe frumusete, sclipici si culoare,variantele artificiale nu sunt cu nimic mai prejos. Sclipesc frumos in lumina, au culori intense, pot accesoriza superb o tinuta vestimentara… dar daca sunteti amatori de pietre naturale, pe care sa le folositi ca instrument terapeutic, scut protector, talisman norocos s.a.m.d. atunci recomandam sa cautati intotdeauna DOAR cristale naturale! Sticla nu are niciun efect asupra omului.
VEZI SI:
Imitatii reusite: Goldstone artificial versus Piatra Soarelui naturala