Finalul de an este momentul ideal pentru a analiza ce ai lasat in urma, ce ai realizat, ce nu ai reusit inca sa atingi.
Priveste putin inapoi, dinspre 1 ianuarie pana in prezent… O, nu te gandi acum la ceea ce n-a mers, la ce ti-a lipsit, la ce ai fi vrut sa primesti, dar nu s-a intamplat, nu e cazul sa faci acum asemenea trecere in revista, ci acum este momentul lucrurilor frumoase, in care sa scoti ce-i mai bun din tine.
Finalul de an este timpul potrivit pentru a lua decizii, pentru a-ti pune dorinte si pentru a face bilanturi, deci ramai o clipa in loc, de vorba cu tine insuti, retrage-te cateva clipe din agitatia de dinaintea Revelionului, mediteaza, regaseste-te si vezi ce ai facut si mai ales ce ai de facut de acum incolo.
CUM FACI?
Ia o foaie de hartie si un plic. Foaia de hartie va trebui sa o pui la final in plicul auto-adresat.
Nu e obligatoriu sa trimiti plicul prin posta, sigileaza plicul si pune-l intr-un loc secret, numai de tine stiut – in cartea preferata, intr-un sertar, in portmoneu, in jurnalul intim etc – dar de care sa-ti amintesti la anul, sau intr-un email pe care sa ti-l trimiti tot tie, cu subiectul „EU IN ANUL CARE A TRECUT si IN ANUL CARE VINE”
In continutul acestui mesaj catre tine insuti trebuie sa scrii 3 lucruri:
– o realizare a anului care se incheie – ce ai atins, ce s-a intamplat bun in viata ta si a depins de tine, cu ce te mandresti, cum ai fost fata de alti ani – exemplu „in anul care se incheie, am reusit sa fiu organizat” sau „anul acesta am fost mai calm ca in alti ani” sau „in anul… mi-am gasit un loc de munca pe placul meu” etc.
– o dorinta pentru anul care vine – alege una posibila, clara, bine definita, bine exprimata in cuvinte, deci nu alege ceva gen fericire, bucurie etc, astea sunt urarile pe care oricum le vei primi in felicitarile de sarbatori si forta lor va plana asupra ta un an de zile – ci impune-ti clar: „vreau sa se intample sau sa fac cutare lucru in anul…”
– o decizie pentru anul care vine – pe care esti convins ca trebuie sa o respecti cu sfintenie incepand cu anul care urmeaza – de exemplu „in anul… ma las de fumat” „ in anul… practic cu regularitate un sport” etc.
ACUM GANDESTE-TE PROFUND LA VISELE TALE!
Ai gasit cele 3 subiecte pentru scrisoarea ta? Le-ai scris clar si raspicat? Ai sigilat plicul? Perfect! Acum scrie pe plic „A se deschide pe 31 decembrie …”
Pune-l in locul stiut numai de tine si uita de el pana la anul, pe vremea asta! Ingroapa-l in curte, intr-o cutie, pune-l intr-o carte (eventual si titlul cartii sa aiba legatura cu visul tau, lasa-ti imaginatia sa zboare!), lasa-l in sertarul cu acte, nu conteaza!
Aseaza alaturi de plic (sau chiar in plic) diverse lucruri simbol, cu legatura cu visele tale din scrisoare, ca sa sustina realizarea lor: o papusa daca vrei un copil, o masinuta de jucarie daca vrei o masina, un stilou daca vrei sa intri la facultate, o inimioara desenata daca visezi la iubire, o bancnota daca visezi la prosperitate, fotografia unei case daca vrei o locuinta s.a.m.d.
Te poti ajuta si de cristale, pune in plic sau deasupra plicului un cristal dedicat special pentru implinirea viselor tale. Nu conteaza ce cristale alegi, ci doar ce rol le oferi!
Poti aprinde si o lumanare in acel moment, in care pui plicul deoparte, te poti ruga, fa orice simti pentru a amplifica puterea gandului tau scris pe hartie.
Da, scris pe hartie, e foarte important transpunerea viselor in cuvinte scrise!
Pana pe 31 decembrie dorinta ta ar putea fi implinita daca vei reusi sa iti duci decizia la capat cu succes!
Repeta acelasi lucru la fiecare sfarsit de an si crede cu tarie in ceea ce faci!
Daca n-ai reusit sa faci asta pe 31 decembrie, nu-i nimic, si pe 1 ianuarie e bine!
Poti incerca sa faci scrisoarea cu 3, 7, 10 puncte – cate unul pentru fiecare vis de atins – sau cu atatea puncte cati ani implinesti in anul care incepe si la urma vei vedea cate s-au implinit. Implinesti 30 de ani? Scrie 30 de vise. Poti fi si vise marunte, nu neaparat spectaculoase! Dar ajunge si unul singur!
Daca la finalul anului viitor nu s-au implinit, nu-i nicio problema, continua sa le lasi in scrisoarea ta pana cand vor deveni realitate. Unele vise au nevoie de mai mult timp pentru a se materializa.
Recomanda-le si celor dragi sa faca la fel! Nu e o joaca, ci chiar functioneaza! Totul e sa iei acest moment de analiza si programare in serios! E doar forta mintii tale la mijloc, nimic altceva!
Bravo! Tocmai ai facut o programare mentala!
Succes!