In prima parte a articolul ai citit ca e bine sa eviti cuvintele sau expresiile sau formularile cu conotatii negative si sa le inlocuiesti cu formulari pozitive si cu afirmatii.
1. Inconjoara-te vizual de imagini si cuvinte frumoase, motivationale
Oriunde te-ai afla, decoreaza-ti spatiul de imagini frumoasem dar si de cuvinte pozitive! Nu pune pe peretii incaperilor, pe desktop ca imagine de fundal sau chiar pe ecranul telefonului, fotografii sau imagini cu impact vizual negativ care inspira agresivitate – animale salbatice feroce – ce inspira haos si dezordine – imagini dure sau complicate – ci cauta doar imagini care iti plac: peisaje, culori armonioase, fotografii dragi, animale de casa. Ca atare: scrie pe perete, pe obiecte, oriunde doresti, cuvinte cu impact pozitiv: zambeste, sunt fericit, iubesc, armonie, te iubesc, totul este bine, pot, reusesc etc. Privindu-le cat mai des, acestea vor intra in amprenta ta energetica si devin realitate. cauta cuvinte cu impact vizual maxim si astfel te vei incarca de vibratia lor pozitiva.
O astfel de conotatie o are ”binecuvantarea casei”, un cadou pe care l-ai putea oferi cu draga inima unui prieten la inceput de drum, intr-o casnicie, familie sau casa noua.
2. Asculta melodii cu texte pozitive
Cand esti singur sau parasit, evita sa te impovarezi o data in plus cu alte si alte motive de tristete si nostalgie, ca atare evita sa asculti melodii romantice – eventual chiar sa citesti carti sau sa vezi filme cu aceeasi vibratie – legate de dor, de uitare, de foste relatii, de amintiri etc. Asculta muzica motivanta, care sa-ti ridice nivelul de energie si sa te ajute sa-ti recapeti optimismul. Daca dupa o departire asculti doar cantece despre fosta iubire, nu faci altceva decat sa ramai blocat in trecut. Daca esti genul care asculta melodii de iubire, asculta melodii care vorbesc despre viitor, despre iubiri are vor veni, ca atare inchide radioul daca iar incepe vreo melodie plangacioasa despre ce bine era cand eram in doi.
3. Ureaza cuiva ceva cu toata inima!
Se cunoaste deja forta blestemelor – unele din ele mostenite din generatie in generatie – dar se cunoaste impactul major al vorbelor frumoase.
Ca forme de cuvitnte pozitive ar fi: binecuvantarea, urarile de ziua noastra – ce bine ar fi sa vina chiar din inima! – toastul la o nunta sau la un eveniment, inchinarea in numele cuiva la un pahar de vin, felicitarile de an nou, sms-urile transmise cu diverse ocazii, urarile de bine la diverse ocazii, urarile de bun venit sau de despartire, urarile la inceput de saptamana sau la inceput de weekend, chiar si simplul buna ziua – nu sunt altceva decat formule magice cu rolul de a transmite celuilalt un dram de energie pozitiva. Cuvintele poarta informatia, vibratia energiei transmise. Daca aceste cuvinte ar fi imbracate intr-o aura de ganduri bune si sincere – adica nu raman niste vorbe spuse, ci sunt si gandite, programate, incarcate ca o transmisie de energie benefica catre celalalt – efectul cuvintelor ar creste odata in plus. Ca atare: cand urezi cuiva ceva, n-o face ca si cum ai spune un cliseu, ci chiar gandeste ceea ce spui!